Οικονομία: Δεν πάει άλλο

Κυβέρνηση προς τρόικα: Δεν πάει άλλο...

 

Οι Έλληνες πολίτες λυγίζουν... Από την αρχή του χρόνου, η πτώση των τζίρων παντού στο εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, έχουν σκορπίσει πανικό: Είναι πλέον αδύνατον για όλο και περισσότερους μικρομεσαίους, να πληρώσουν όχι τους φόρους τους αλλά τα ενοίκια, το ρεύμα, τα προς το ζειν.

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανέργων είναι η βιτρίνα του προβλήματος. Στην πραγματικότητα, το αληθινό πρόβλημα είναι η κατάρρευση του ηθικού χιλιάδων ανθρώπων που μη βλέποντας καμία δυνατότητα να εργαστούν, αισθάνονται άχρηστοι, ανίκανοι, οριστικά τελειωμένοι.

Τα παραπάνω τα διαπιστώνουν πλέον και οι κυβερνώντες. Αφού ξεγέλασαν τους ανθρώπους με ψευδείς υποσχέσεις και ελπίδες, αφού οργάνωσαν έναν απάνθρωπο διωγμό ανθρώπων, που αν και κατεστραμμένοι οικονομικά συλλαμβάνονται, αφού δημόσιοι υπάλληλοι και τραπεζικοί απολύονται, αφού όλοι άδικα υπερφορολογούνται, φτάσαμε στο αδιέξοδο: Το κράτος δεν εισπράττει τα χρήματα που υπολογίζει, το μνημόνιο - 3 τινάζεται στον αέρα.

Η κυβέρνηση μπρος στο αδιέξοδο δεν έχει άλλη λύση από το να αποτανθεί στην τρόικα και να (της) πειί! Δεν πάει άλλο... Δώστε το πράσινο φως να μειώσουμε φόρους, να ρυθμίσουμε χρέη σε πολλές δόσεις.

Οι διωγμοί των Ελλήνων και η παντελής έλλειψη ανάπτυξης που θα διαιωνιστεί όσο γραφειοκρατία και υπερφορολόγηση συνεχίζονται, σε συνδυασμό με την αέναη ανικανότητα των πολιτικών, έχει φέρει την ελληνική κοινωνία στραπατσαρισμένη σε έναν τοίχο, αυτόν του οδυνηρού αδιεξόδου. Η καταστροφή συνεχίζεται, αλλά ίσως υπάρξει μια πρώτη δειλή μέριμνα μέτρων ανακούφισης... (Δεν αρκεί φυσικά).

                 molonoti.gr