Μόνο ένας στου 10 ψήφισε τον Σαμαρά που κυβερνά!

Μόνο ένας στους 10 ψήφισε τον Σαμαρά που κυβερνά

 

Ο Τσόμσκι σε πρόσφατη ομιλία του στην Γερμανία είπε μια μεγάλη αλήθεια : Η Δημοκρατία έχει καταρρεύσει στην Ευρώπη, οι δε εκλογές δεν έχουν πια κανένα νόημα. Εκλέγονται κυβερνήσεις που έχουν ψηφιστεί από την μειοψηφία των πολιτών και δεν εφαρμόζουν τίποτε από όσα έχουν προεκλογικά υποσχεθεί.

Πράγματι δείτε τον Σαμαρά. Στις εκλογές του Μαίου του 2012 πήρε... 17% και ελέω Κουβέλη της παραπλάνησης (τα 18... ανυποχώρητα σημεία), έγινε πρωθυπουργός. Δηλαδή, τον απέρριψαν 8 στους 10 Έλληνες που πήγαν στην κάλπη. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν τότε έχουμε πρωθυπουργό κάποιον που τον ψήφισε μόλις ένας πολίτης στους... 10!

Δεν είναι μόνον αυτό το πολιτικό γεγονός που καταστρέφει τις κοινωνίες. Ο Τσόμσκι είπε πως είναι πλέον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς αφού ουσιαστικά "οι οικονομικοί φορείς (ιδιώτες) έχουν επιβληθεί της πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι Φιλελεύθεροι και Σοσιαλιστές, κάνουν πια την ίδια διαχείριση".

Το πρόβλημα στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν οικονομικό. Ποτέ δεν ήταν κακοδιαχείρισης, σπατάλης και άλλα συναφή που επικαλούνται πολιτικοί της συμφοράς στα τηλεπαράθυρα για να δικαιολογήσουν τα  σημερινά άδικα μέτρα κατά της μεσαίας τάξης. Το πρόβλημα ήταν και είναι βαθιά πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι βαθύτατα ολιχαρχικό, με ένα Σύνταγμα - κουρέλι, χωρίς ιδεολογική βάση. Επί Σαμαρά η Ολιγαρχία έγινε μοναρχία.

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, δεν υπάρχει ελπίδα φυσικά, ιδιαίτερα όταν στην χώρα έχουν εγκατασταθεί και οι δανειστές για να... συγκυβερνούν.