Με φθαρμένα πρόσωπα

Με φθαρμένα πρόσωπα

58 προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, με την στήριξη μερίδας του κεντρικού τύπου, συνυπέγραψαν πρόταση να ενοποιηθούν όλα τα κόμματα του χώρου χωρίς να χάσουν την αυτοτέλειά τους, Και να κατέλθουν μαζί ακόμα και στις ευρωεκλογές. Υποστηρίζουν ότι έτσι μπορεί να ξαναγεννηθεί η Κεντροαριστερά και να επανέλθει προφανώς στην διακυβέρνηση της χώρας.
Η κίνηση των 58 προκαλεί αμηχανία και προβληματίζει αρνητικά. Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Βενιζέλος που κινείται πια στον δεξιό χώρο, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και ο κ. Κουβέλης που είναι ο αρχιερέας της πολιτικής παραπλάνησης και του "άλλα λέγω, άλλα εννοώ και άλλα πράττω", μπορεί να είναι φορείς οποιασδήποτε δημοκρατικής αλλαγής; Ακόμα χειρότερα, πιστεύουν οι 58, ότι η Κεντροαριστερά θα επανασυσπειρωθεί με στελέχη αυτών τωντων κομμάτων, που διαγκωνίζονται στα τηλε-παράθυρα, ποιός θα πλειοδοτήσει σε ψεύτικες ελπίδες και κούφια λόγια; Πιστεύουν τέλος οι 58 ότι το πρόβλημα της Κεντροαριστεράς είναι αριθμητικό; Αν προσθέσουμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ, συν όλων των υπολοίπων του χώρου, να η... νέα Κεντροαριστερά;
Είναι εξοργιστικό ότι τελικά εκπρόσωποι του "παλιού", πιστεύουν πως μπορούν να ανασυγκροτήσουν πολιτικά κινήματα όπως την Κεντροαριστερά,  όχι με ιδέες, όχι μέσω της κοινωνίας, όχι μέσω κοινωνικών ανατροπών και ρηξικέλευθων παρεμβάσεων για τα μεγάλα που μας τυρρανούν, αλλά με... μετακινήσεις - συγχωνεύσεις κομματικών ταγμάτων αρχηγών και στελεχών που σήμερα στην Ελλάδα δεν εκφράζουν την ελπίδα αλλά μόνο την παρακμή.
Σίγουρα αν ξεπηδήσει μια νέα Κεντροαριστερά, δεν θα ξεπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ ή τους 58... Και αυτή η δημόσια προτροπή των 58 είναι μια επικίνδυνη πολιτικά πράξη. Αθωώνει αυτους ακριβώς που έχουν καταστρέψει την Κεντροαριστερά.

       molonoti.gr