Με τρικ όπως ο Χότζας

Με τρικ όπως ο Χότζας

 

Η μικρή ιστορία του Χότζα είναι διδακτική. Μια τετραμελής οικογένεια που έμενε σε ένα σπιτάκι 25 τετραγωνικών του παραπονέθηκε για το αδιαχώρητο και του ζήτησε να τους προτείνει κάποια λύση.

Τότε ο Χοτζας τους είπε να βάλουν μέσα στο σπίτι και τον... γάιδαρο! "Τώρα πως είστε;" ρώτησε. "Χειρότερα" του απάντησαν. "Ωράια βάλτε και την κατσίκα. Πώς είστε τώρα;" "Ακόμα χειρότερα" του απάντησαν. "Πολύ ωραία. Βάλτε και το γουρούνι. Πώς είστε;". "Δεν μπορούμε να ανασάνουμε" του είπαν.

"Δεν μπορείτε να ανασάνετε; Βγάλτε έξω τον γάιδαρο πως είστε;". "Κάπως καλύτερα" του απαντούν. "Βγάλτε και την κατσίκα. Τώρα;" "Ακόμα καλύτερα Χότζα μου". "Τότε βγάλτε και το γουρούνι, πώς είστε;"

Και η απάντηση : "Μια χαρά Χότζα μου. Τώρα είμαστε μια χαρά".

Στην Ελλάδα των μνημονίων, Χότζας είναι η κυβέρνηση Σαμαρά. Αφού έπνιξε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με απίστευτους φόρους και πάσης φύσεως διωγμούς, τώρα έχει έρθει η ώρα των ελαφρύνσεων ώστε να νομίσουν οι Έλληνες ότι είναι "μια χαρά".

Παράδειγμα : Σύμφωνα με τροπολογία δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο ή και με ιδιώτες και δεν τον έχουν πληρωθεί.Θα αποδίδουν το ΦΠΑ όταν πληρώνονται! Άλλη τροπολογία:  Θα πάψουν τα αυτόφωρα για οφειλές αν ο οφειλέτης δεν έχει πια δυνατότητα να ανταπεξέλθει. Άλλη τροπολογία: Χρωστάς φόρο κληρονομιάς και δεν έχεις χρήματα; Δίνεις το ένα ακίνητο στην Εφορία και κρατάς τα υπόλοιπα.

Να μην σας κουράσω με πολλά παραδείγματα. Μέχρι και κατάργηση τεκμηρίων ετοιμάζουν για το 2015, μείωση τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας κ.ο.κ. Μόνο που αυτά ΔΕΝ σώζουν κανέναν όσο η ανάπτυξη δεν έρχεται. Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Θέλουν τους ανθρώπους "ευχαριστημένους σε 25 τετραγωνικά"". Αυτό τους αρκεί αν μάλιστα το καταφέρουν με τρικ όπως αυτό του Χότζα.