Μαρία Αντουανέτα-Παπουτσής

Η Μαρία Αντουανέτα πέρασε στην ιστορία όταν ρώτησε τους αυλικούς της γιατί έχουν εξεγερθεί οι Γάλλοι κατά της βασιλείας. Της απήντησαν: "γιατί δεν έχουν ψωμί να φάνε". Και τότε αυτή, γεμάτη απορία είπε το αμίμητο: "Και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;"

Είναι το κορυφαίο παράδειγμα άγνοιας ανθρώπου της εξουσίας που έχει χάσει εντελώς την επαφή του με τους απλούς ανθρώπους. Θυμήθηκα την Αντουανέτα εξ αιτίας του κ. Παπουτσή, υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Με γραπτή του δήλωση "κατσάδιασε" τις δικαστικές αρχές ότι ενώ συλλαμβάνονται από το υπουργείο του εκατοντάδες φορο-οφειλέτες, αυτοί αφήνονται ελεύθεροι με το Δημόσιο να έχει εισπράξει  μόνο 12.000 ευρώ! Μακράν της πραγματικότητας ο κ. Παπουτσής. Γιατί ποιά είναι η αλήθεια; Ότι ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορο-οφειλέτες ρύθμισαν ή εξόφλησαν τις οφειλές τους ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ! Και το Δημόσιο εισέπραξε δεκάδες εκατομμύρια, όχι μόνο 12.000 ευρώ. Δε-κά-δες!

Με λίγα λόγια αυτοί που τελικά συλλαμβάνονται, είτε είναι πτωχευμένοι και ταλαιπωρούνται αδίκως, είτε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία οικονομική δυνατότητα γιατί είναι κατεστραμμένοι. Ο παντελώς άσχετος με την αλήθεια κ. Παπουτσής, "πέτυχε" να καθυβρίσει ανθρώπους που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους (δικαστικοί) και να ζητά εν μέσω καταστροφικής ύφεσης, να φυλακίζονται οι ήδη οικονομικά κατεστραμμένοι (ακριβώς την στιγμή που μια σωστή κοινωνία θα έπρεπε να τους φροντίζει).

Νομίζω ότι πράγματι, ίσως είναι ο καταλληλότερος για νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ζει σε έναν δικό του κόσμο και -ευτυχώς- δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούμε μαζί του ποτέ. Η άγνοιά του, ακόμα και για ζητήματα αρμοδιότητάς του, τον τοποθετούν σε ένα παράλληλο με το δικό μας σύμπαν. Αφήστε τον στον κόσμο του. Να νομίζει ότι έχουν εισπραχθεί μόνο 12.000 ευρώ...