Μίζες: Που είναι οι πολιτικοί;

Μίζες : Που είναι οι πολιτικοί;

Οι αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά δεν έχουν προηγούμενο. Ο κύκλος των προσώπων αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον ξεκάθαρα δυο δεδομένα:
α) Δεν υπήρξε ούτε ένα πρόγραμμα που να μην είχε μίζες. 
β) Όλα ήσαν σε γνώση του πολιτικού συστήματος.
Το τι συνέβαινε είναι πλέον γνωστό : Πρώτα έβγαινε ποιοι θα πάρουν  μίζες. Μετά έβγαινε το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια στελέχωναν μιλημένες επιτροπές - με το αζημίωτο - ώστε να εμφανίζεται η διαδικασία ως διάφανη. Στη συνέχεια μοίραζαν τα χρήματα είτε με δήθεν νόμιμες εταιρείς που υποτίθεται ότι μεσολαβούσαν (!), οπότε έκοβαν και τιμολόγια είτε με βαλίτσες και off shore εταιρείες.
Με λίγα λόγια η χώρα αγόραζε οπλικά συστήματα που δεν τα χρειαζόταν, ενώ τα πλήρωνε με υπερτιμήσεις για να βγαίνουν οι μίζες. 
Υπάρχει ωστόσο ένα ζήτημα. Οι ανακριτικές αρχές εγκαλούν επιχειρηματίες που ως ένα βαθμό ήσαν και εκβιαζόμενα πρόσωπα σε αυτές τις συναλλαγές ("ή δίνεις μίζες ή φύγε") και χαμηλά στελέχη του Υπουργείου.
Δεν αγγίζονται οι κατα καιρούς κυβερνώντες που έστησαν την μιαζαδόρικη πρακτική, που κατέκλεβαν το δημόσιο χρήμα, που έχουν ΟΛΗ την ευθύνη για το οτι όλη η Ελλάδα έγινε μια χώρα βρώμικων συναλλαγών στα πάντα. Από το χαρτί υγείας στα νοσοκομεία μέχρι τα υποβρύχια.
Δεν είναι εξυγίανση οι πραγματικοί ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ της κλεπτοκρατίας να είναι θεατές σε μια αλυσίδα συλλήψεων μικρών ψαριών ή και θυμάτων τους.