118 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Τραγωδία στο Πακιστάν από συντριβή αεροσκάφους

Αεροσκάφος Boeing 737 με 131 άτομα, 122 επιβάτες και 9 μέλη πληρώμα, συνετρίβη την Παρασκευή λίγη ώρα πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία της χώρας, το αεροσκάφος της εταιρείας Bhoja Airline προερχόταν από το Καράτσι και κατέπεσε κοντά στην αεροπορική στρατιωτική βάση Χακλάλα, ενώ η πρώτη επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για 118 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής Rescue 1122 Σαϊφούρ Ρεχμάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo ότι στο χώρο του δυστυχήματος υπήρχαν πτώματα διάσπαρτα παντού. Τα νοσοκομεία του Ισλαμαμπάντ έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Η τοποθεσία του δυστυχήματος βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Ισλαμαμπάντ και τη στιγμή της συντριβής έβρεχε πάρα πολύ.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, «εκτός από ένα θαύμα», να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα στους 131 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στο Πακιστάν κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπάλληλος της τοπικής αστυνομίας, ο Φαζλ Άκμπαρ.

Το τελευταίο μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2010, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Airblue με 152 επιβάτες συνετρίβη στους λόφους πάνω από το Ισλαμαμπάντ.

Το 2006, ένα αεροσκάφος της Pakistan International Airlines συνετρίβη κοντά στην κεντρική πόλη Μουλτάν, προκαλώντας το θάνατο 45 ανθρώπων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης