Όρμπαν: Στήριξη στον Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ,εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του Δημοκρατικοί έχουν επιβάλει έναν «ηθικό ιμπεριαλισμό» στον κόσμο, που δεν είναι αποδεκτός από τους ηγέτες που δεν είναι φιλελεύθεροι όπως ο ίδιος.

«Στηρίζουμε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, γιατί γνωρίζουμε καλά τη διπλωματία των αμερικανικών Δημοκρατικών κυβερνήσεων, βασισμένη στον ηθικό ιμπεριαλισμό. Ήμασταν αναγκασμένοι να τη δοκιμάσουμε στο παρελθόν, δεν μας άρεσε, δεν θέλουμε να επαναληφθεί», έγραψε ο Όρμπαν σε κείμενό του.

Για τον εθνικιστή ηγέτη της Ουγγαρίας, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μία πρόκληση για τη δεκαετή του κυριαρχία στον πολιτικό στίβο στην Ουγγαρία κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Οι εκλογές θα είναι αποφασιστικής σημασίας ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, καθώς όπως τόνισε η διεθνής φιλελεύθερη ελίτ έχει βαλθεί να καταστρέψει τους Χριστιανούς συντηρητικούς της Ευρώπης.

Η Ουγγαρία και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης προκρίνουν την οικονομική αποδοτικότητα, έναντι των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως «οι κλιματικοί στόχοι που έχουν μετατραπεί σε παραλογισμό, η κοινωνική Ευρώπη, ένας κοινός φορολογικός κώδικας και μια πολυπολιτισμική κοινωνία», κατέληξε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης