Χονκ Κονγκ: Το αεροδρόμιο λειτουργεί, η πόλη παραμένει σε έκρυθμη κατάσταση

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, εκ των πιο πολυσύχναστων εμπορικών κόμβων στον κόσμο, λειτουργεί και πάλι κανονικά, με εκατοντάδες πτήσεις, που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα να έχουν προγραμματιστεί.

Αυτό ωστόσο δεν σηματοδεί άμβλυνση των εντάσεων. Σε άλλα σημεία της πόλης οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις απειλές, που εξαπολύει το Πεκίνο. 

Οι αρχές του αεροδρομίου ξεκαθάρισαν ότι εξασφάλισαν προσωρινή εντολή για να αποτρέπουν όσους «παράνομα και σκόπιμα παρεμποδίζουν τη λειτουργία του». 

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης περίπου 30 διαδηλωτές παρέμεναν στο αεροδρόμιο, την ώρα που οι υπάλληλοι εργάζονταν για τον καθαρισμό των χώρων από τις καταστροφές, αλλά και τις κηλίδες αίματος, που άφησαν πίσω τους οι βίαιες συγκρούσεις της νύχτας.

Μέσω των κρατικά ελεγχόμενων εφημερίδων και άλλων μέσων, το Πεκίνο εγκαλεί τους διαδηλωτές για βίαιες, παράνομες ενέργειες, στα όρια της τρομοκρατίας και προειδοποιεί για «αυτοκαστροφή», εάν δεν σταματήσουν τη δράση τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού, Κάρι Λαμ, τη διεξαγωγή έρευνας για την δράση της αστυνομίας, τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές, μια καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κυβέρνησης και την οριστική εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, που πυροδότησε το αντικυβερνητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Εν τω μεταξύ, τα κινεζικά μέσα σήμερα κατηγορούν τους ηγέτες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ότι θέλουν να δουν το Χονγκ Κονγκ να βυθίζεται στο χάος.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter  η κινεζική κυβέρνηση μεταφέρει στρατιώτες στην μεθόριο με το Χονγκ Κονγκ και συνέστησε ηρεμία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης