Χονγκ Κονγκ: Σε κατάσταση σοκ έπειτα από μία νύχτα πρωτοφανούς βίας

Σε κατάσταση σοκ, έπειτα από μία νύχτα βίας, κατά την οποία δεκάδες μασκοφόροι άνδρες όρμησαν σε σιδηροδρομικό σταθμό και επιτέθηκαν στους ταξιδιώτες, βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ. Σαράντα πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ένας σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός του 7ου Σαββατοκύριακου, που σημαδεύτηκε από ογκώδεις διαδηλώσεις και βία στο Χονγκ Κονγκ.

Μασκοφόροι, ντυμένοι στα λευκά, επιτέθηκαν με ρόπαλα στο πλήθος -  διαδηλωτές, αλλά και περαστικούς - στον σταθμό στα βορειοδυτικά προάστια, στη συνοικία Γουέν Λονγκ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες εναντίον του πλήθους που παρέμενε στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Χιλιάδες από αυτούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατέκλυσαν τον δρόμο όπου βρίσκεται το επιβλητικό κτίριο του γραφείου διασύνδεσης του Πεκίνου και το έβαλαν στο στόχαστρο πετώντας αυγά, μπογιές και άλλα αντικείμενα.

Ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, αλλά και βουλευτές στο Χονγκ Κονγκ κατηγορούν την αστυνομία ότι δεν έλαβε άμεσα δράση. Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν έχει πρχωρήσει σε συλλήψεις, αλλά διεξάγει έρευνες.  

Μαζικές διαδηλώσεις διεξάγονται επί πολλές εβδομάδες, αρχικά ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Κάρι Λαμ και προβλέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. Γρήγορα ωστόσο πήραν αντικυβερνητικό χαρακτήρα.  

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης