Χιούστον: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας προς αποφυγή λεηλασιών

Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας επέβαλαν από χθες οι αρχές της πόλης του Χιούστον, προκειμένου να περιορίσουν τα φαινόμενα λεηλασίας, ληστειών και αντιποίησης αρχής από άτομα που προσποιούνται τους αστυνομικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ σε συνέντευξη Τύπου η απαγόρευση θα ισχύσει κάθε βράδυ από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ.. Η πόλη έχει επίσης ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικών από άλλες περιοχές.

«Απαγορεύεται να οδηγείτε και να βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Ήδη είχαμε προβλήματα με ένοπλες ληστείες, με άτομα που έφεραν πιστόλια και όπλα» ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας του Χιούστον Αρτ Ασεβέντο.

Η πόλη θα ανοίξει επίσης αρκετά πρόσθετα καταφύγια για να μειώσει τον συνωστισμό στο συνεδριακό κέντρο, το οποίο ήδη στεγάζει 10.000 άτομα. Μερικά από αυτά θα μεταφερθούν σε μέγαρο μουσικής και σε στάδιο του μπάσκετ.

Επίσης, η πόλη θα ανοίξει και καταφύγιο στο δυτικό τμήμα του Χιούστον, κοντά σε σημείο όπου έχουν πλημμυρίσει πάνω από 3.000 σπίτια, ενώ άλλο ένα κέντρο στο Χαμπλ του Τέξας θα φιλοξενήσει άτομα από τα βόρεια προάστια της πόλης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/naftemporiki

Δείτε επίσης