Χίλαρι Κλίντον: Ο Ασάνζ να λογοδοτήσει για όσα έκανε

Ο Τζούλιαν Ασάνζ «πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτά που έκανε», σχολίασε μετά τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τις αποκαλύψεις του ιστότοπου κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Τα Wikileaks είχαν αφήσει να διαρρεύσουν εκείνη την κρίσιμη περίοδο emails και άλλα στοιχεία εσωτερικών επικοινωνιών, τα οποία είχαν υποκλαπεί από τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, πίσω από αυτήν την ιστορία βρίσκονταν Ρώσοι χάκερ.

Η σύλληψη του 47χρονου Αυστραλού, που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έγινε αφού το Κίτο ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί.

Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του Ασάνζ προκειμένου να δικαστεί για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

Η Χίλαρι Κλίντον επέμεινε ότι η σύλληψη του Ασάνζ δεν αφορά την ελευθεροτυπία. «Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστή για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.

«Η ουσία είναι πως πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε, τουλάχιστον για όσα του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», πρόσθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης