Φονικό πέντε Σλαβομακεδόνων αποσταθεροποιεί τα Σκόπια

Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία πέντε Σλαβομακεδόνων κοντά στα Σκόπια; Η χώρα βρίσκεται σε ένταση ενώπερίπου 300 νεαροί, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές φώναξαν αρκετά εθνικιστικά και αντιαλβανικά συνθήματα και στη συνέχεια προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την αλβανική συνοικία των Σκοπίων, όμως εμποδίστηκαν από ειδικές ομάδες της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα αυτή η ομάδα, των διαδηλωτών που προκάλεσαν τα επεισόδια απομονώθηκεί από την αστυνομία η οποία προσπάθησε να τους διαλύσει. Η δολοφονία των πέντε ανθρώπων έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς κυκλοφόρησαν φήμες ότι το τραγικό περιστατικό είχε εμφύλια χαρακτηριστικά.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις να μην διακινούνται τέτοιες φήμες για το έγκλημα οι οποίες μπορεί να υπονομεύσουν τις ισσοροπίες μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης