Φλόριντα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από πυρά σε σχολείο - Πρώην μαθητής ο δράστης

Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη τόσα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε λύκειο στο Πάρκλαντ, βόρεια του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Φερόμενος ως δράστης είναι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές λίγη ώρα μετά από το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του νεαρού άνδρα, ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 19χρονος είχε αποβληθεί από το συγκεκριμένο σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του.

Ο άνδρας διέπραξε το μακελειό λίγο πριν από το τέλος των μαθημάτων της Τετάρτης, στις 14:30 (τοπική ώρα). Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, ο ένοπλος χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κρουζ είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα.

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη» ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, δήλωσε από την πλευρά του ο λυκειάρχης. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι «όλη η τάξη της» κρύφτηκε μέσα σε μια μικρή ντουλάπα.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές να βγαίνουν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης