Φιάσκο Ερντογάν στη Συρία με τους πρώτους 300 νεκρούς στρατιώτες

Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε μια μακρά αιματηρή και απολύτως φασιστική κρίση. Για παράδειγμα, εδώ και ενάμισι μήνα οι Τούρκοι μετρούν πάνω από 300 νεκρούς έχοντας προχωρήσει μόλις 3 χιλιόμετρα μέσα στη Συρία.

Οι Τούρκοι περίμεναν ότι θα κάνουν έναν στρατιωτικό περίπατο που θα ήταν μήνυμα για την υπόλοιπη περιοχή. Αντί γιαπερίπατο απέχουν τριάντα χιλιόμετρα από το Αφρίν, ενώ αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίσταση από κούρδους μαχητές.

Αν η επιχείρηση του Αφρίν, συνεχιστεί από τους Τούρκους με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, αν ολοκληρωθεί. Στο μεταξύ οι Τούρκοι θα παραλαμβάνουν συνεχώς φέρετρα αφού οι κουρδικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 1.700 άνδρες. Ο πολυδιαφημισμένος τουρκικός στρατός δεν φαίνεται ικανός να επιτύχει τον σκοπό του.

Στην ουσία ο Ερντογάν επιτίθεται εναντίον της ίδιας της χώρας του. Πρώτα οι Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Ο Ερντογάν έκανε το έγκλημα να τους αφαιρέσει την τούρκικη υπηκοότητα. Από την εποχή του Κεμάλ ακόμη αποδεκτή και αναγνωρισμένη η ταυτότητα του Κούρδου τουρκικής καταγωγής.

Σήμερα, κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο κουρδικός παράγοντας είναι χωριστός πια, δεν συνθέτει, ούτε αποτελεί τμήμα της τουρκικής εθνικής ταυτότητας.

Στο μεταξύ το βαθύ ρήγμα που ενυπάρχει μεταξύ των κοσμοπολίτικων παραλίων και της καθυστερημένης Ανατολίας απέχει μεγαλώνει. Η κουλτούρα των μεσοαστικών στρωμάτων της Μικράς Ασίας και της Ευρωπαϊκής Τουρκίας είναι εναντίον του Τούρκου Προέδρου και δεν συμβιβάζεται με τις διαχωριστικές γραμμές τους Ερντογάν αλλά και την βίαιη ομογενοποίηση που προσπαθεί να επιβάλλει στη χώρα στηρίόμενος πλέον καθαρά στην ακροδεξιά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης