Φάρμακο της Roche μειώνει τη χρήση αναπνευστήρων σε ασθενείς με Covid-19

Οι ασθενείς με πνευμονία που σχετίζεται με τον Covid-19 και στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο Actermra/Roactemra της Roche, έχουν λιγότερες πιθανότητες να χρειασθούν μηχανική υποστήριξη (αναπνευστήρες), όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η φαρμακευτική εταιρεία.

Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες να χρειασθούν αναπνευστήρες ή να πεθάνουν, ανέφερε η εταιρεία, επικαλούμενη τα αποτελέσματα της 3ης Φάσης της μελέτης Empacta, που διεξήχθη σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Η Roche δήλωσε ότι θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών της στις υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα νέα έρχονται μετά την προσπάθεια επανεξέτασης του φαρμάκου ρευματοειδούς αρθρίτιδας Actemra/RoActemra της Roche, για τη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύτηκαν με σοβαρή πνευμονία σχετιζόμενη με τον Covid-19.

Η μελέτη είναι η πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη 3ης Φάσης, με τη συμμετοχή ασθενών από μειονότητες, δήλωσε η Roche, προσθέτοντας ότι οι ομάδες αυτές συχνά απουσιάζουν από τις κλινικές μελέτες και έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία.

Η πλειοψηφία ήταν Ισπανόφωνοι, μαζί με σημαντική συμμετοχή από μαύρους και ιθαγενείς Αμερικανούς, δήλωσε η εταιρεία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης