Υπόθεση Κασόγκι: Νέο ηχητικό ίσως εμπλέκει τον πρίγκιπα Σαλμάν

«Πες στο αφεντικό σου ότι η δουλειά έγινε». Τη φράση φέρεται να είπε μέλος του εκτελεστικού αποσπάσματός, που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να βγάλει από τη μέση τον Τζαμάλ Κασόγκι.

Από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής εκτιμάται ότι ήταν ανώτερος Σαουδάραβας αξιωματούχος, γεγονός που συνδέει ακόμη περισσότερο τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με την ειδεχθή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, την ύπαρξη του οποίου αποκαλύπτουν σήμερα οι «New York Times», έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές αρχές. Το μοιράστηκαν και αυτό – όπως και όσα διαδραματίστηκαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου – με τη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, το συγκεκριμένο τηλεφώνημα και συγκεκριμένα το «πες στο αφεντικό σου» αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο ευθεία αναφορά στον Σαουδάραβα πρίγκιπα.

ο τηλεφώνημα έκανε ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ένας από τη 15μελή ομάδα που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και συνόδευε συχνά τον πρίγκιπα στα ταξίδια του, υποστηρίζουν τρεις άνθρωποι οι οποίοι έχουν γνώση των ηχητικών που έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Το τηλεφώνημα διεξήχθη βεβαίως στα Αραβικά. Μολονότι η μετάφραση μπορεί να διαφέρει, ο Μουτρέμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι είπε επίσης στον ανώτερο του ότι «η δουλειά έγινε».

Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι τουρκικές ούτε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μπορούν ακόμη να πουν ότι αποδεικνύεται η εμπλοκή του Σαουδάραβα πρίγκιπα στη δολοφονία του Κασόγκι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης