Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν θα στείλει άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη, όσο τηρείται η εκεχειρία

Η Τουρκία δεν σκοπεύει να στείλει και άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη εφόσον τηρείται η εκεχειρία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA. Η Άγκυρα, επισήμανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θα παραμείνει δεσμευμένη στις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

Μία νέα διάσκεψη για τη λιβθκή κρίση αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου.

«Πιστεύω την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτή την ημερομηνία οι Γερμανοί, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Πιστεύω ότι υπάρχει συντονισμός για το θέμα με τους άλλους υπουργούς που θέλουν να συμμετάσχουν. Έχουμε ήδη στηρίξει την ιδέα μιας νέας διάσκεψης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στο Sputnik.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι για όσο διάστημα τηρείται η εκεχειρία, η κατάπαυση του πυρός, κανείς δεν θα στείλει επιπλέον συμβούλους ούτε στρατεύματα ούτε μισθοφόρους από γειτονικές χώρες. Όλοι δεσμεύθηκαν σε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης