Τραμπ: Όχι στις μάσκες (91.000 κρούσματα - 230.000 νεκροί)

Νέο ρεκορ κρουσμάτων σε μια ημέρα στις ΗΠΑ (91.000) και 230.000 νεκροί. Ε, και; Ο 74χρονος Τραμπ, που κινητοποιεί όπου πάει μεγάλα πλήθη, με πολλούς υποστηρικτές του να μη φορούν μάσκες, ούτε να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, εκφράστηκε όπως συνηθίζει σε πολύ επιθετικό τόνο.

«Το φαντάζεστε να χάναμε απ’ αυτόν τον τύπο; Το φαντάζεστε;» είπε, χλευάζοντας το ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αδυνατεί, κατ’ αυτόν, να προκαλέσει ενθουσιασμό όπως ο ίδιος. «Σε πέντε μέρες, θα κερδίσουμε τη Φλόριντα και θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Από την άλλη ο Μπάιντεν, κατηγόρησε τον Τραμπ πως οργάνωσε στη Φλόριντα ακόμα μία εκδήλωση «υπερμετάδοσης» του κορωνοϊού, μιλώντας χθες βράδυ υπό βροχή στην Τάμπα, είκοσι λεπτά από τον χώρο όπου μίλησε μερικές ώρες νωρίτερα ο Τραμπ.

«Μεταδίδει κι άλλα εκτός από τον κορωνοϊό, τον διχασμό, τη διένεξη. Έχουμε ανάγκη έναν πρόεδρο που θα μας ενώσει», επιχειρηματολόγησε. Το να φοράει κανείς μάσκα και να τηρεί τις συστάσεις «δεν είναι πολιτική θέση, είναι πατριωτικό καθήκον», είπε στους μερικές εκατοντάδες ανθρώπους, που πήγαν να τον ακούσουν (και) σε αυτή την περίπτωση μέσα από τα αυτοκίνητά τους στην Τάμπα.

Είπε πως εάν εκλεγεί θα εφαρμόσει σχέδιο για την «υπεύθυνη» αντιμετώπιση της πανδημίας, θα «ενώσει τη χώρα όσον αφορά τα τεστ, την ιχνηλάτηση των επαφών και τις μάσκες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης