Τραμπ: Στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει θα εντάξει η αμερικανική κυβέρνηση τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα προστεθούν (...). Δουλεύω πάνω σε αυτό τις τελευταίες 90 ημέρες. Ξέρετε, το να χαρακτηριστούν [τα καρτέλ τρομοκρατικές οργανώσεις] δεν είναι εύκολο, πρέπει να ολοκληρώσεις μια διαδικασία, κι έχουμε προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον συντηρητικό παρουσιαστή Μπιλ Ο’ Ράιλι και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την Τρίτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού ανακοίνωσε από την πλευρά του την Τρίτη ότι θα επιδιώξει το συντομότερο συνάντηση υψηλού επιπέδου με κάποιο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωση του μεξικανικού ΥΠΕΞ, αναφέρεται ότι η δραστηριότητα των καρτέλ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη δράση τρομοκρατικών ή «ναρκωτρομοκρατικών» οργανώσεων, ενώ τονίζεται ότι η μεξικανική κυβέρνηση θέλει επίσης να συζητήσει με την Ουάσιγκτον σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί η παράνομη διακίνηση όπλων και χρημάτων προς τις συμμορίες από τις ΗΠΑ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης