Τραμπ και Μακρόν συζήτησαν για την υπόθεση Κασόγκι

Οι συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης ο Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Mακρόν.  

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τραμπ, τη Σάρα Σάντερς, μίλησαν εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Γαλλία για την επέτειο των 100 ετών από την κατάπαυση του πυρός του 1918.

Η συνομιλία των δύο ηγετών ωστόσο εντάσσεται στην ευρύτερη δυσαρέσκεια και δυσπιστία που έχει προκαλέσει η εκδοχή του Ριάντ σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι.

Κάνοντας λόγιο για «υποθέσεις», Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ζήτησαν χθες από το βασίλειο αποδείξεις που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος πέθανε έπειτα από «αψιμαχία» ή από «ασφυξία» εντός του προξενείου.

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, και ο Τραμπ σκλήρυνε τη στάση του το Σάββατο κατηγορώντας το Ριάντ ότι επιχειρεί να «εξαπατήσει» την Ουάσιγκτον με «ψέματα».

Τραμπ και Μακρόν συζήτησαν επίσης για «μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια», συμπεριλαμβανομένων «της κατάστασης στη Συρία», καθώς και της απόφασης του Τραμπ οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη διμερή συμφωνία με τη Ρωσία για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης