Τραμπ: Δεν σκέφτομαι να αποπέμψω τον υφυπουργό Δικαιοσύνης

Tα περί καθαίρεσης του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν, ο οποίος είναι αρμόδιος για την επίβλεψη της ομοσπονδιακής έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, διέψευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι, δεν το σκέφτομαι», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς εάν αυτή είναι η πρόθεσή του, λίγο προτού μεταβεί μαζί με τον Ροζενστάιν στη Φλόριντα, όπου οι δυο τους συναντήθηκαν με αξιωματικούς της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλι, ανέφερε οι δύο άνδρες συζήτησαν «για περίπου 45 λεπτά» επί του προεδρικού αεροσκάφους για «διάφορα ζητήματα», αφήνοντας να εννοηθεί πως το ότι συνταξίδεψαν δείχνει πως ο Τραμπ εκτιμά τη δουλειά που κάνει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του. «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση», είπε από την πλευρά του ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει την 26η Σεπτεμβρίου πως θα «προτιμούσε να κρατήσει» στο πόστο του τον Ρόζενσταϊν, το μέλλον του οποίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης έμοιαζε να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη δημοσίευση, την 21η Σεπτεμβρίου, ενός ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ροζενστάιν φέρεται να είπε πως ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του και πρότεινε να απομακρυνθεί από το αξίωμα με την ενεργοποίηση της διαδικασίας που προβλέπει η 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις.

Ο Ροζενστάιν επιβλέπει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα, την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του Κρεμλίνου με την εκστρατεία του Τραμπ και την ενδεχόμενη απόπειρα του μεγιστάνα των ακινήτων να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης