Το twitter ο μεγάλος νικήτής στις εκλογές των ΗΠΑ - Πώς επηρέασε περισσότερο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ τους ψηφοφόρους μέσα από την στημένη επιθετικότητα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος που αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα καθιερωμένα μέσα προβολής ενός υποψηφίου - συνεντεύξεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημιστικές καμπάνιες κ.λπ. - και να βασίσει μεγάλο μέρος της αμφιλεγόμενης προεκλογικής του εκστρατείας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επιπροσθέτως εκατοντάδες χιλιάδες, αληθινοί και ψεύτικοι λογαριασμοί που τους αναμετέδιδαν, σε συνδυασμό με ψευδείς ειδήσεις, στόχος των οποίων ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι οι λογαριασμοί αυτοί και η ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook κατάφεραν καίρια πλήγματα στην εκστρατεία της.

Οι υπεύθυνοι του Twitter ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να απενεργοποιούν λογαριασμούς οι οποίοι προωθούν την αποκαλούμενη ρητορική του μίσους. Χθες Πέμπτη έκλεισαν τον λογαριασμό του Ρίτσαρντ Σπένσερ, ο οποίος θεωρείται ηγετική μορφή στον χώρο της αμερικανικής εναλλακτικής Δεξιάς (βλ. Ακροδεξιάς), καθώς και τον λογαριασμό της δεξαμενής σκέψης που είχε δημιουργήσει, το National Policy Institute.

«Το Twitter προσπαθεί να εξαφανίσει την εναλλακτική Δεξιά» δήλωσε ο Σπένσερ και αποκάλεσε το κλείσιμο των λογαριασμών του «εταιρικό σταλινισμό». Σε ανακοίνωσή του το Twitter αναφέρει: «Οι κανόνες στο Twitter απαγορεύουν τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό και θα καταργούνται οι λογαριασμοί των χρηστών που παραβαίνουν τους κανόνες αυτούς».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης