Το Costa Concordia κρύβει θησαυρούς

costa concordia

Έως έξι χιλιάδες αντικείμενα τέχνης εκτιμάται ότι θα είναι επί του βυθισμένου υπερωκεάνιου πολυτελείας Costa Concordia. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κοσμήματα και αντiκες.

Ανάμεσα στα πιο περιζήτητα αντικείμενα είναι Κρύσταλλα Βοημίας του 19ου αιώνα  και μια συλλογή από ξυλογραφίες του 18ου αιώνα του Ιάπωνα πλοιάρχου Katsushika Hokusai.

Το κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε πάνω από 4.200 επιβάτες ήταν ένα πλωτό ξενοδοχείο πολυτελείας, με όλες τις ανέσεις και εφοδιασμένο με καταστήματα με κοσμήματα.

Οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από το ναυάγιο, από φόβο μήπως προσελκύσει κυνηγούς θησαυρών.

Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπάρχει τόσο μεγάλη δραστηριότητα γύρω από την περιοχή που δεν υπάρχει κανένας φόβος για λεηλασίες. Ωστόσο, η υπηρεσία σχεδιάζει να αφαιρέσει τα πολύτιμα αντικείμενα από τα συντρίμμια πολύ σύντομα.

Ιταλοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η απομάκρυνση του Costa Concordia  θα διαρκέσει έως και 10 μήνες. Η επέμβαση για την αφαίρεση 1,8 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων καθώς και η αναζήτηση για τα άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται ανεστάλη λόγω της θαλασσοταραχής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από RT

Δείτε επίσης