Το Brexit απειλεί τραπεζικά συμβόλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Η βρετανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με υποτονικό ρυθμό εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit, ενώ η έλλειψη εργατικού δυναμικού προκάλεσε, τον Αύγουστο, την ταχύτερη αύξηση μισθών των δύο τελευταίων ετών στη Βρετανία.

Στο μεταξύ δύο μεγάλα τραπεζικά λόμπι του Λονδίνου (UK Finance και Association for Financial Markets in Europe) αποκάλυψαν πως για περιουσιακά στοιχεία, ύψους 1,3 τρισ. ευρώ, τραπεζών με έδρα τη Βρετανία είναι κρίσιμης σημασίας να αποσαφηνιστεί εγκαίρως αν θα εξακολουθήσουν να είναι έγκυρα μετά την έξοδο της Βρετανίας.

Η ελπίδα είναι να εξακολουθήσουν να ισχύουν τα συμβόλαια δίχως αλλαγή μέχρι την ωρίμανσή τους, όπως είχε συμβεί την περίοδο εισαγωγής του ευρώ και της εισαγωγής νέων ευρωπαϊκών κανόνων για τα παράγωγα.

Τότε οι αρχές είχαν συμφωνήσει τη «συνέχεια» των συμβολαίων. Αν δεν επιλυθεί εγκαίρως το πρόβλημα, προειδοποιούν τα δύο τραπεζικά λόμπι, τότε θα είναι τεράστιο το κόστος για τη μεταφορά των συμβολαίων σε άλλες εταιρείες ή για την αναδιάρθρωση εταιρειών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης