Το Χονγκ Κονγκ παραλύει από τις συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας

Μία ακόμη ημέρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξεκίνησε για το Χονγκ Κονγκ, έπειτα από μία μακρά νύχτα συγκρούσεων στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ.

Οι φοιτητές αντιδρούν βίαια καθώς η αστυνομία συνεχίζει την επιχείρησή της μέσα στα πανεπιστήμια, ενώ οι αρχές από την πλευρά τους προειδοπούν ότι το κράτος δικαίου βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τετάρτη με βίαιες συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της πρώην βρετανικής αποικίας.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές έκλεισαν σήμερα τους δρόμους στην κεντρική συνοικία Σέντραλ την ώρα του διαλλείματος για το μεσημεριανό γεύμα. Φορώντας μάσκες πραγματοποίησαν πορεία και πέταξαν τούβλα στους δρόμους όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο πολυτελή καταστήματα και γραφεία διεθνών εταιρειών.

Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, ακινητοποιώντας κάποιους ανθρώπους στο έδαφος και χτυπώντας άλλους με γκλομπ κοντά στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Για λόγους ασφαλείας, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλές εβδομάδες που οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και καθημερινές εκτός από Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή, ένας φοιτητής κατέληξε, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, η ένταση κλιμακώθηκε όταν διαδηλωτής τραυματίστηκε από πραγματικά αστυνομικά πυρά.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης