Το θανατηφόρο Σαββατοκύριακο της Ευρώπης

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειιδοποιούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού ούτε χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ύστερα από Σαββατοκύριακο κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στην Ισπανία και την Ιταλία. 

Οι δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν έκαστη πάνω από πέντε φορές περισσότερους θανάτους από την Κίνα και χιλιάδες ακόμη ανθρώπους σε μονάδες εντατικής θεραπείας, γεγονός που αναγκάζει τους γιατρούς να αποφασίζουν για το ποιος έχει ελπίδες να ζήσει και ποιος θα πεθάνει. 

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε το όριο του εθνικού συστήματος για 4.400 κλίνες. Αν και όλοι οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να θέσουν τις οικονομίες τους σε κίνηση όσο το δυνατόν ταχύτερα, όλοι φοβούνται ότι μία άρση του lockdοwn θα εκτινάξει στα ύψη τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Προς το παρόν περιορίζονται σε πακέτα στήριξης- ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε χώρας, αφού ενιαία δράση για άλλη μία φορά δεν υπάρχει. Η Ιταλία προωθεί ένα πακέτο 100 δισ. ευρώ, την ώρα που η Γερμανία ρίχνει στην οικονομία της 750 δισ. ευρώ και η Γαλλία περίπου 300 δισ. ευρώ. 

Αυτό που έχει τώρα σημασία να δουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι σε ποιο βαθμό αποδίδει η καραντίνα. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως θα πρέπει να περιμένουν για αυτό τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης