Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναπτύσσει μία νέα CIA

 Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να δημιουργήσει μία ίδιου βεληνεκούς της CIA υπηρεσίας. Για την ακρίβεια, σχεδιάζουν συνεργασία της CIA και της DIA (Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών) στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης για τη σύγκλιση των πολιτικών και στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

Έως και 1.600 «συλλέκτες πληροφοριών», συμπεριλαμβανομένων  των στρατιωτικών ακολούθων και άλλων στελεχών που δεν εργάζονται υπό καθεστώς μυστικότητας θα προστεθούν  στην νέα αυτή υπηρεσία. «Η αναβάθμιση της DIA, σε συνδυασμό με την επέκταση της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, θα δημιουργήσει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο πρωτοφανούς μεγέθους» εκτιμά το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Washington Post.

Οι πράκτορες της DIA θα εκπαιδεύονται από τη CIA και θα επιχειρούν σε συνεργασία με ομάδες ελίτ κομάντο.Ωστόσο,η DIA δεν έχει την εξουσιοδότηση να διεξάγει επιχειρήσεις που προχωρούν πέρα από τη συλλογή πληροφοριών.

Προτεραιότητες του Πενταγώνου όσον αφορά τη συλλογή πληροφοριών φέρονται να είναι οι ισλαμιστικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Αφρική, οι μεταφορές οπλικών συστημάτων στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της Κίνας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης