Το ακραίο κρύο στις ΗΠΑ και τι λένε οι μετερεωλόγοι

Ακραίες θερμοκρασίες θα δοκιμάσουν μεγάλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών από το πρωτόγνωρο κύμα ψύχους που μεταφέρει η πολική δίνη. Η σπανιότητα και η δριμύτητα του κύματος ψύχους είναι τέτοια που οι μετεωρολόγοι την περιγράφουν λέγοντας ότι «συμβαίνει μία φορά σε κάθε γενιά».

Το χιόνι έχει φτάσει του 60 πόντους ύψους στο του Ουισκόνσιν, που όπως και το Μίσιγκαν, το Ίλινοϊ. Αλλά και σε νοτιότερες Πολιτείες όπως η Αλαμπάμα και το Μισισίπι. 

Εκατοντάδες σχολεία έχουν κλείσει και εκατοντάδες επίσης είναι οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί, τα αμερικανικά ταχυδρομεία ακυρώνουν παραδόσεις, ενώ στο Ουισκόνσιν έχουν ανασταλεί ακόμη και οι παραδόσεις φορτίων μπύρας, υπό το φόβο ότι τα εμπορεύματα μπορεί να παγώσουν και να καταστραφούν.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει  ότι ακόμη και δεκάλεπτη παραμονή στις ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα.

Στο Σικάγο, μία από τις πόλεις που αναμένεται να επηρεαστούν πιο πολύ, έχουν αναφερθεί ακόμη και κλοπές μπουφάν με την απειλή όπλου. Στο στόχαστρο κλεφτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών media έχουν ιδιαίτερα μπει όσοι φοράνε τα «Canada Goose» τζάκετς που κοστίζουν περίπου 1.100 δολάρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης