Τούρκικο αεροπλανοφόρο θα διασχίζει το Αιγαίο..!

Αεροπλανοφόρο ετοιμάζεται να αγοράσει η Τουρκία

Εξοπλισμούς μαμμούθ ετοιμάζει μέχρι το 2022 η Τουρκία. Πρόκειται για πρόγραμμα στρατιωτικών εξοπλισμών πρωτοφανών για την περιοχή. Το ανήγγειλε ο ναύαρχος Μουράτ Μπιγκέλ με συνέντευξή του σε περιοδικό με στρατιωτικά θέματα. Ο Τούρκος αρχηγός του Ναυτικού αποκάλυψε ότι ο εκσυγχρονισμός του τούρκικου στόλου θα είναι απόλυτος! Θα παραγγελθούν δεκάδες μικρά και μεγάλα πολεμικά πλοία μεταξύ των οποίων και υποβρύχια αλλά και ένα αεροπλανοφόρο.

Η εφημερίδα Hurriyet, επιβεβαιώνει τα παραπάνω γράφοντας ότι τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες διαγωνίζονται για το ποιά θα πάρει την παραγγελία. Να σημειωθεί ότι ένα αεροπλανοφόρο κοστίζει περίπου 1 δισ. δολάρια. Φυσικά έχει τεράστιο λειτουργικό κόστος. Γι αυτό ελάχιστες είναι οι χώρες που διαθέτουν αεροπλανοφόρα.

Η εξοπλιστική εξόρμηση της Τουρκίας γίνεται σε μια περίοδο που:

α). Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Όχι μόνο δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το ράλι εξοπλισμών, αλλά αντιθέτως θα μειώσει δραστικά ακόμα και τα λειτουργικά έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι η ισσοροπία τρόμου θα "γύρει" υπέρ της Τουρκίας με έναν καταλυτικό τρόπο. Η στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας θα είναι εξώφθαλμη.

β). Η συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ για την εξόρυξη φυσικού αερίου απαιτεί -κατά την Τουρκία- να ισχυροποιηθεί στρατιωτικά ώστε να "εισακούεται".

Η Τουρκία ετοιμάζεται να επενδύσει και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θεωρούνται "το απόλυτο όπλο του μέλλοντος". Για την Ελλάδα θα είναι φυσικά μια εικόνα τρόμου στο Αιγαίο να πλέει ο τεράστιος και απειλητικός όγκος ενός αεροπλανοφόρου...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης