Τουρκία: Στο εδώλιο Γερμανός τουρκικής καταγωγής για τρομοκρατική προπαγάνδα

Με την κατηγορία ότι επιδιδόταν σε τρομοκρατική προπαγάνδα, εκφραζόμενος μέσω facebook υπέρ του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK, δικάζεται σήμερα στην Τουρκία Γερμανός πολίτης, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο στην ανατολική επαρχία Ελαζίγ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για τον οδηγό ταξί Ιλχαμί Α. και η δίωξή του αφορά αναρτήσεις που φέρεται να έκανε στο Facebook από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο, μεταξύ των οποίων και ένα  κείμενο που περιγράφει τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν ως οραματιστή

Με βάση επίσης το κατηγορητήριο ο Ιλχαμί φέρεται να μεταφόρτωσε και να μοιράστηκε στην πλατφόρμα φωτογραφίες ανταρτών του PKK, οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική στην Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Ο Ιλχαμί αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι το προφίλ στο Facebook που οι τουρκικές αρχές συνδέουν με τον ίδιο δεν είναι δικό του.

Να σημειωθεί ότι επτά Γερμανοί πολίτες κρατούνται σε τουρκικές φυλακές το τρέχον διάστημα «για πολιτικούς λόγους», σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης