Τηλεφωνικές συνομιλίες Τραμπ για την κρίση με το Κατάρ

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Αμπού Ντάμπι είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή του Κόλπου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανάγκη τερματισμού της οικονομικής υποστήριξης της τρομοκρατίας, αλλά και της αποδόμησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποφάσισαν, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Κουβέιτ, το οποίο διαμεσολαβεί στην κρίση με το Κατάρ, να παρατείνουν για 48 ώρες το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στη Ντόχα για να απαντήσει θετικά σε έναν κατάλογο με 13 απαιτήσεις που διατύπωσαν.

Στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη άσκησης πίεσης έναντι της Βόρειας Κορέας, προκειμένου ν' αλλάξει «τον επικίνδυνο δρόμο των προκλήσεων» που ακολουθεί. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση ή επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος Τραμπ επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, με τον οποία και συζήτησε για «τον αυξανόμενο κίνδυνο από το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας» ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους «στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».

Παράλληλα, ο Τραμπ εξέφρασε στον πρόεδρο Σι την αποφασιστικότητά του για το ισοσκελισμό του εμπορικού ισοζυγίου στις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης