Τηλεργασία μέχρι και το 2021 στη Σουηδία λογω πανδημίας

Να συνεχίσουν την τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τη νέα χρονιά προέτρεψε η Σουηδία τους πολίτες της, με τα κρούσματα στη χώρα να έχουν ξεπεράσει τις 80.000.

Το μέτρο έχει ως βασικό στόχο να μειωθεί ο συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς και να διευκολυνθεί η κατάσταση για τους εργαζόμενους που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να δίνουν το «παρών» στην εργασία τους.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία δεν επέβαλε ποτέ καραντίνα στον πληθυσμό, κράτησε ανοιχτά τα σχολεία, τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. 

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα έχουν καταγραφεί 80.100 κρούσματα της Covid-19. Μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 318 νέες μολύνσεις. Συνολικά, έχουν πεθάνει από την ασθένεια 5.739 άνθρωποι.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και ιδίως των σοβαρών περιπτώσεων για τις οποίες απαιτείται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όμως η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας σημειώνει ότι «αν αυξηθούν και πάλι οι επαφές, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος νέας εξάπλωσης (του ιού) το φθινόπωρο».

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης