Τελ Αβίβ: Διαδήλωσαν χιλιάδες Ισραηλινοί για τη σύλληψη της Λιφ

Η Δάφνη Λιφ (επικεφαλής του κινήματος κατά της «κοινωνικής αδικίας») συλλαμβάνεται

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη της επικεφαλής του κινήματος κατά της «κοινωνικής αδικίας» (oργανώθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο), με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.

Περίπου 85 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας επειδή απέκλεισαν μεγάλη περιφερειακή λεωφόρο της πόλης και επιδόθηκαν «σε πράξεις βανδαλισμού», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, βίαια επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα στις δύο πλευρές και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Τα επεισόδια ήταν η πρώτη είδηση σήμερα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναρωτιούνται για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία και για την ενδεχόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την αναβίωση του κοινωνικού κινήματος που το καλοκαίρι του 2011 είχε κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς.

Η διαδήλωση του Σαββάτου οργανώθηκε μετά τη βίαιη σύλληψη της Δάφνη Λιφ, ηγετικής μορφής των «αγανακτισμένων» του Ισραήλ και δέκα συντρόφων της που προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν σκηνές στη λεωφόρο Ρότσιλντ, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Τελ Αβίβ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης