Τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα των ΗΠΑ δολοφονούν κυρίως ανύποπτους και αθώους ανθρώπους

Το δόγμα Ομπάμα ήταν: Δεν ρισκάρω ζωές αμερικανών στρατιωτών. Είχε να διαχειριστεί ωστόσο δύο πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν όταν έγινε πρόεδρος.

Προσπάθησε να τους σταματήσει, επιλέγοντας χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Πακιστάν και επεκτείνοντάς τα στην Υεμένη και στη Σομαλία.

Πράγματι εκατοντάδες επικίνδυνοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ορισμένων χτυπημάτων αποδείχθηκαν ανησυχητικά... άστοχα.

Πολύ περισσότερα θύματα είναι αθώοι άμαχοι όπως παραδέχονται οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Χειριστές από τη Νεβάδα εξαπολύουν εκ του ασφαλούς πυραύλους σε απομακρυσμένες περιοχές φυλών, στην άλλη πλευρά του κόσμου χωρλις να γνωρίζουν με σιγουριά ποιον σκοτώνουν, απλά υποθέτουν.

Ο Μίκαχ Ζένκο, αναλυτής στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και επικεφαλής συντάκτης μιας μελέτης του 2013 για τα drones, είπε ότι πρόσφατη δήλωση του προέδρου Ομπάμα «επισημαίνει κάτι που μάλλον γνωρίζαμε: ότι τα περισσότερα άτομα που σκοτώθηκαν (σε τέτοιες δράσεις) δεν είναι σε λίστα με στόχους και ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τα ονόματά τους».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης