Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα «Hartsfield - Jackson» παρουσίασε τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο το 2017, σύμφωνα με έρευνα του «Airports Council International», φορέα των αεροδρομίων του πλανήτη.

Περίπου 104 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου της Ατλάντα, καθιστώντας το ως το πλέον πολυσύχναστο, παρά τη μείωση της κίνησης κατά 0,3% τον τελευταίο χρόνο.

Βάσει της μελέτης του «Airports Council International» (ACI), τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, από όπου πέρασαν περίπου 96 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ο διεθνής αερολιμένας του Τόκιο, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση, φιλοξενώντας από 84 έως 88 εκατ. επιβάτες.

Την πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACI, κλείνουν το αεροδρόμιο «O’ Hare» του Σικάγο, το «Heathrow» του Λονδίνου, το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το «Pudong International Airport» της Σαγκάης και το αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» του Παρισιού.

Σύμφωνα με την ACI, η επιβατική κίνηση παγκοσμίως ενισχύθηκε κατά 6,6% το 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 2,4%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης