Ταϊλάνδη: Το τοξικό νέφος προκαλεί κλείσιμο σχολείων στη Μπανγκόκ

Οι αρχές της Μπανγκόκ έκλεισαν τα σχολεία για το υπόλοιπο της εβδομάδας εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το τοξικό νέφος.

Το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε το κλείσιμο περίπου 450 σχολείων στη Μπανγκόκ και τη γύρω περιοχή αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης.

Η ποιότητα του αέρα στην πόλη της Μπανγκόκ έχει βυθιστεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η συγκέντρωση των επιβλαβών σωματιδίων διαμέτρου μικρότερης των 2,5 μικρομέτρων, γνωστών ως PM2,5 έχει υπερβεί κατά πολύ τα αποδεκτά όρια.

Αυτά τα σωματίδια είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία, επειδή το αρκετά μικρό τους μέγεθος τους επιτρέπει να διεισδύουν στο σώμα και να προκαλούν διάφορες βλάβες ή να επιδεινώνουν υπάρχουσες παθήσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, η τεράστια ποσότητα ρύπανσης στην Ταϊλάνδη έχει προκληθεί, όπως και σε πολυάριθμες μεγαλουπόλεις στη νοτιοανατολική Ασία, από τα κακά κατασκευαστικά πρότυπα, τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, τις καπνοβιομηχανίες και την καύση των καλλιεργειών.

Πολλοί κάτοικοι της Μπανγκόκ καταφεύγουν στο να φορούν αναπνευστικές μάσκες για να αποφύγουν την εισπνοή των μικροσωματιδίων. Η κυβέρνηση, η οποία υποβάλλεται σε σοβαρή κριτική για την αδράνειά της να καταπολεμήσει εγκαίρως και ενεργά τη ρύπανση, προσπάθησε να προκαλέσει βροχόπτωση στην πόλη με τη λεγόμενη «σπορά» των σύννεφων. Η βροχή βοηθά στην καταπολέμηση της ρύπανσης παγιδεύοντας τα τοξικά σωματίδια.

Παρά τις προσπάθειές τους, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν 437 σχολεία στη Μπανγκόκ. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι τα κλειστά σχολεία θα βοηθήσουν στην ελάφρυνση της κυκλοφορίας και στη μείωση των εκπομπών των οχημάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης