Ταϊλάνδη: Απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες της Ταϊλάνδης που βρίσκονται συνεχώς γεμάτες με τεράστιους αριθμούς αποτσιγάρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση προηγείται της διεθνούς διάσκεψης για τα θαλάσσια απόβλητα που θα λάβει χώρα στο Πουκέτ αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων πραγματοποίησε εξέταση μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων της παραλίας Πατόνγκ στο Πουκέτ στις 9 Σεπτεμβρίου και ανακάλυψε κατά μέσο όρο 0,76 γόπες τσιγάρων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό ισοδυναμεί σε 101.058 γόπες κατά μήκος της παραλίας των 2,5 χιλιομέτρων. Τα απορριπτόμενα τσιγάρα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Τζατουπόρν Μπουρουσπάτ, δήλωσε επίσης ότι πάνω από 100 εκατομμύρια τσιγάρα καταλήγουν καθημερινά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ταϊλάνδης κάθε μέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Αυτό επιδεινώνει και εν μέρει προκαλεί το πρόβλημα των πλημμυρών που προκαλούνται από σκουπίδια που φράσσουν τις αποχετεύσεις.

Οι επαρχίες Πουκέτ, Πρατσουάπ Κίρι Καν, Τσον Μπούρι και Σόνγκλα συμφώνησαν να επικαλεστούν από κοινού το άρθρο 17 του νόμου του 2015 για τη διαχείριση των ακτών και των θαλάσσιων πόρων ως δοκιμαστικό μέτρο, και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε 20 από τις πιο γνωστές παραλίες από τον επόμενο μήνα. Όλες οι υπόλοιπες παραλίες αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτήν την απαγόρευση στο μέλλον, σύμφωνα με τον Μπουρουσπάτ.

Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή ενός έτους και πρόστιμο 100.000 μπατ (2.554 ευρώ). Το υπουργείο εξετάζει επίσης μέτρα για τον περιορισμό ενός παρόμοιου προβλήματος, της απόρριψης τσιγάρων στη θάλασσα από τα σκάφη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης