Τίτλοι τέλους για την Toys "R" Us

Όλες οι προσπάθειες για διάσωση της εταιρείας, που κάποτε ήταν στις ΗΠΑ και άλλες χώρες ο «παράδεισος» παιδιών και γονέων, έπεσαν στο κενό.

Η Toys "R" Us οδηγείται στο γκρεμό, καθώς δεν ήταν δυνατό να βρει αγοραστή ούτε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία, που είχε υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας (δηλαδή προστασίας από τους πιστωτές) τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να κλείσει εκατοντάδες καταστήματα στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ήδη προβεί στη σχετική αίτηση για ρευστοποίηση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της και περιμένει την έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Παράλληλα προωθεί την αναδιοργάνωση και την πώληση των δραστηριοτήτων της στον Καναδά, την Ασία και την Κεντρική Ευρώπη. Βρίσκεται πάντως σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για ένα deal, που θα μπορούσε να σώσει έως και 200 καταστήματά της σε ΗΠΑ και Καναδά, αν και είναι αβέβαιο πως αυτές θα εξελιχθούν.

Είναι το τελευταίο μεγάλο θύμα στην αμερικανική αγορά λιανικής. Είχαν προηγηθεί κανόνια  των Sports Authority,Gymboree και Payless. Η Toys "R" Us είχε να αντιμετωπίσει εκπτωτικούς κολοσσούς όπως η Walmart, αλλά και τους γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon.com. Είχε ιδρυθεί το 1950.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης