Σ. Αραβία: Ο Κασόγκι σκοτώθηκε σε συμπλοκή στο προξενείο

Στην παραδοχή ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός προέβη για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία, η οποία ανακοίνωσε 18 συλλήψεις για την υπόθεση, αλλά και την αποπομπή δύο αξιωματούχων. Το Ριάντ υποστηρίζει ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατόπιν συμπλοκής μέσα στο προξενείο του στην Κωνσταντινούπολη. Για ένα «καλό πρώτο βήμα» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.  

Σύμφωνα με ανακοινωθέν των εισαγγελικών αρχών που μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τα πρώτα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο Κασόγκι «διαπληκτίστηκε με πρόσωπα που συνάντησε στο προξενείο και ο καυγάς κατέληξε στον θάνατό του». Η έρευνα θα συνεχιστεί. 

Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει τους υπευθύνους για το θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά ανακοινώθηκε πως 18 υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί. Δεν διευκρινίζεται πού βρίσκεται το πτώμα ούτε εάν έχει τεμαχιστεί, όπως καταγγέλουν οι τουρκικές αρχές. 

Παράλληλα ο βασιλιάς Σαλμάν έδωσε άμεσα εντολή για αποπομπή του Σαούντ Αλ Κατάνι, ενός εκ των πιο στενών συμβούλων του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αλλά και του Αχμάντ Αλ Ασίρι, υποδιοικητή των μυστικών υπηρεσιών.Φέρεται επίσης να έχει δώσει εντολή για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών του βασιλείου. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης