Σ. Αραβία: Δίωξη κατά 11 ατόμων για τη δολοφονία Κασόγκι- θανατική ποινή για τους 5 προτείνει ο εισαγγελέας

Δίωξη κατά 11 ατόμων άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τους πέντε εξ αυτών εισηγείται την θανατική ποινή. 

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ιθύνων νους, δηλαδή ο άνθρωπος που διέταξε την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, που εστάλη, σύμφωνα με το Ριάντ, με στόχο τον επαναπατρισμό του. Σημείωσαν δε ότι το πτώμα του δεν έχει ακόμη βρεθεί. Οι έρευνες θα συνεχιστούν έως ότου εντοπιστεί. 

Ο Κασόγκι, σφοδρός επικριτής του καθεστώτος των Σαούντ και ειδικά του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντίνουπολης στις 2 Οκτωβρίου. Το Ριάντ αρχικά υποστήριζε ότι εξήλθε ζωντανός από το προξενείο και δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του. 

Πολύ γρήγορα χρειάστηκε να αλλάξει την ιστορία του, υπό την πίεση και των τουρκικών αρχών που είχαν στα χέρια τους ηχητικό υλικό, το οποίο απεδείκνυε ότι δολοφονήθηκε μέσα στο χώρο του προξενείου και πιθανότατα το πτώμα του διαμελίστηκε. Η δεύτερη εκδοχή του βασιλείου έκανε λόγο για «μία ανάκριση που πήγε στραβά». Ούτε αυτή έπεισε. 

Τώρα κάνει λόγο για προμελετημένη δολοφονία, για την οποία όμως δεν γνώριζαν τίποτα ο βασιλιάς, ο διάδοχος του θρόνου ή άλλο μέλος της κυβέρνησης. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης