Σόρος : Η Μέρκελ δεν καταλαβαίνει...

Το ξεκαθαρίζει ο Τζόρτζ Σόρος : Η Μέρκελ δεν έχει καταλάβει ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός, υποστηρίζει ο ουγγροαμερικανός επενδυτής.

Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας» εξηγεί ο μεαλοεπενδυτής.

Σύμφωνα με τον Σόρος, το σοβαρότερο σφάλμα της Μέρκελ, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους ήταν ότι «ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης 'Ένας για όλους και όλοι για έναν' και αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωκρίσης».

Ο Τζορτζ Σόρος θεωρεί τα ευρωομόλογα καλή λύση, όχι επειδή θα καταστήσουν ανταγωνιστικότερες τις χώρες της κρίσης, αλλά επειδή θα τους διασφαλίσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να εφαρμόσουν τις δέουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης