Σχεδόν 700 μετανάστες διέσωσε η ισπανική ακτοφυλακή το Σαββατοκύριακο

Συνολικά 675 μετανάστες διέσωσε το Σαββατοκύριακο η ισπανική ακτοφυλακή, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας, της βασικής, πλέον, πύλης εισόδου των παράτυπων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα 405 μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο και άλλοι 270 την Κυριακή.Επτά «παιδιά ή βρέφη» βρίσκονταν ανάμεσα στους μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική και οι υπόλοιποι από το Μάγρεμπ, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Ισπανία έχει μετατραπεί σε βασική πύλη εισόδου των παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, αφού η Ιταλία ουσιαστικά έκλεισε τα λιμάνια και τα σύνορά της με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της ιταλικής ακροδεξιάς, του Ματέο Σαλβίνι.

Πάνω από 40.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 40% των αφίξεων στην Ευρώπη, οι οποίες ανέρχονται μέχρι στιγμής φέτος σε σχεδόν 100.000.

Πάνω από 1.700 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς, εκ των οποίων 362 έπειτα από ναυάγια ή ατυχήματα στα ανοικτά των ισπανικών ακτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης