Σφοδρή επίθεση στο αρχηγείο υπηρεσίας πληροφοριών στο Χαλέπι-Έκρηξη «σαν σεισμός», δεκάδες νεκροί

Ισλαμιστές και τζιχαντιστές ένοπλοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγείου των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και αντάρτες. Η επίθεση ξεκίνησε με ανατίναξη βόμβας σε τούνελ κοντά στο αρχηγείο, και η έκρηξη ήταν ισχυρή «σαν σεισμός», σύμφωνα με κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αντάρτες πυροδότησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών που είχαν τοποθετήσει υπογείως κοντά στο κτίριο όπου εδρεύουν τα γραφεία των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας, προτού εξαπολύσουν έφοδο.

«Ένοπλοι άνδρες ανατίναξαν μία σήραγγα που είχαν σκάψει, έπειτα εξαπέλυσαν επίθεση στον περίβολο της έδρας των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας» επιβεβαίωσε πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή και έγινε αντιληπτή σε ολόκληρη την πόλη, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο ανατολικό Χαλέπι. Κάτοικοι περιέγραψαν ότι η γη σείστηκε, σαν να γινόταν σεισμός.

Σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 20 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 14 αντάρτες σκοτώθηκαν.

Οι εξεγερθέντες δεν είχαν καταφέρει έως πριν από λίγες ώρες να καταλάβουν το κτίριο, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ενισχύσεις έχουν σπεύσει στο σημείο και στα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νούσρα, γνωστοποίησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι μαχητές του συμμετείχαν, μαζί με άλλες ομάδες ανταρτών, στην επίθεση.

Παρόμοια επίθεση στην παλιά πόλη του Χαλεπίου είχε στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον επτά μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων το Δεκέμβριο το 2014.

Το Μάιο του 2014 αντάρτες είχαν επίσης πυροδοτήσει εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει στα θεμέλια του ξενοδοχείου Carlton, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως έδρα οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Η νέα επίθεση σημειώνεται τρεις ημέρες αφότου η αντιπολίτευση απέρριψε ένα σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα με στόχο τη διακοπή των συγκρούσεων στο Χαλέπι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης