Σφοδρή επίθεση Πιονγιάνγκ σε Ουάσιγκτον για την κατάσχεση πλοίου

Την οργισμένη αντίδραση της Πιονγιάνγκ έχει προκαλέσει η κατάσχεση πλοίου της Βόρειας Κορέας από τις ΗΠΑ. Η Πιονγιάνγκ κάνει λόγο για πάρανομη πράξη η οποία παραβιάζει το πνεύμα της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν από έναν χρόνο, στη Σύνοδο Κορυφής της Σιγκαπούρης, και αξιώνει την άμεση επιστροφή του πλοίου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι απορρίπτει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στα οποία βασίστηκαν οι ΗΠΑ για την κατάσχεση του πλοίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε στην κατάσχεση ενός φορτηγού πλοίου που ανήκει στη Β. Κορέα καθώς παραβίασε τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για παράνομη διακίνηση κάρβουνου.

«Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών να μας γονατίσουν ασκώντας τη “μέγιστη πίεση” και αγνοώντας εντελώς το βασικό πνεύμα της κοινής δήλωσης των δύο χωρών στις 12 Ιουνίου, η οποία περιέχει μια συμφωνία για την οικοδόμηση νέων σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών», απάντησε η Πιονγκγιάνγκ.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν για δεύτερη φορά τον Φεβρουάριο, στο Ανόι, απ’ όπου ωστόσο έφυγαν προτού προλάβουν να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης