Συρία: 14 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Ντεράα-Την ευθύνη ανέλαβε το Ι.Κ.

Την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι την Τρίτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, τόσο φιλοκυβερνητικοί μαχητές όσο και αντάρτες, στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία,ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως γνωστοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, έγινε σε χωριό που παραδόθηκε από αντάρτες στο καθεστώς, που ανακτά σταδιακά τεράστιες εκτάσεις της επαρχίας από τα χέρια των ανταρτών στη Ντεράα, κατόπιν μιας συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η Ρωσία, έπειτα από την πολύνεκρη ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εξαπέλυσε η Δαμασκός. Χάρη στη συμφωνία «συμφιλίωσης» που διαπραγματεύθηκε η Μόσχα, το καθεστώς ελέγχει πλέον σχεδόν το 80% του εδάφους στη Ντεράα.

Η επίθεση του καμικάζι έγινε στο χωριό Ζαϊζούν, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, πολύ κοντά σε έναν τομέα υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Στρατός Χάλιντ Ιμπν αλ Ουάλιντ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στο Ι.Κ. και δεν εντάχθηκε στη λεγόμενη συμφωνία «συμφιλίωσης», η οποία ουσιαστικά σήμανε τη συνθηκολόγηση των ανταρτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης