Συρία: Ο εμφύλιος γίνεται περιφερειακός πόλεμος

Ο εμφύλιος στην Συρία γίνεται περιφερειακός πόλεμος και οι νεκροί ξεπερνούν τους 100.000. Μέσα σε περίπου 2,5 χρόνια, συνολικά, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 36.661 άμαχοι, 18.072 αντάρτες και 25.047 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο συγκρούσεις έχουν αρχίσει να διαχέονται στον Λίβανο, ενώ χθες ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει πως «οι ασκήσεις δεν είναι απλώς θεωρητικές».

Την ίδια ώρα η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας τάχθηκε υπέρ της απόφασης να εξοπλιστούν από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες οι αντάρτες, αφού σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών πρίγκιπα Σαούντ αλ Φαϊσάλ η ανάμειξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση αποτελεί μία επικίνδυνη εξέλιξη.

Τη γνώμη ότι το σχίσμα που φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ σουνιτών και σιιτών αποτελεί «βέβαιη πηγή καταστροφής» που ίσως επιφέρει τη διαίρεση της Συρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της περιοχής της Μέσης Ανατολής, εξέφρασε από την πλευρά του και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης