Συρία: Οι ΣΔΔ κατηγορούν την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση στη διάρκεια της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν

Για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, με επίθεση που εξαπέλυσε στην πόλη αλ Ταμρ της Συρίας,  κατηγόρησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) την Τουρκία.

«Στη διάρκεια της συνάντησης» μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «οι τουρκικές [ένοπλες] δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον της κατά πλειονότητα χριστιανικής πόλης Ταλ Ταμρ, προκαλώντας μαζικό εκτοπισμό των κατοίκων, κατά σαφή παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας», ανέφερε μέσω Twitter ο Μαζλούμ Άμπντι, αξιωματικός των ΣΔΔ, της συμμαχίας κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν καταλάβει 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους μετά την εκεχειρία.

Οι ΣΔΔ είχαν ήδη προ ημερών κατηγορήσει σύρους αντάρτες που εξοπλίζει και υποστηρίζει η Τουρκία πως διέπραξαν επίθεση εναντίον ομάδας γιατρών διεθνούς οργάνωσης αρωγής στην Ταλ Ταμρ.

Η Τουρκία προχώρησε σε εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα για να απωθήσει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), τους κούρδους πολιτοφύλακες που αποτελούν τη βασική συνιστώσα των ΣΔΔ — η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης