Συρία: Οι δυνάμεις Άσαντ προελαύνουν στην Ανατολική Γούτα

Με τη στήριξη της Ρωσίας οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν να προελαύνουν στην Ανατολική Γούτα, μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας περιοχής Μαντίρα, παρά τη σφοδρή αντίσταση των Σύρων ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Σάββατο ο συριακός στρατός κατάφερε να απομονώσει την Ντούμα, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, και να κόψει με αυτό τον τρόπο τον θύλακα στα τρία. Εξάλλου έπειτα από 21 ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών έχουν σκοτωθεί 1.139 άμαχοι εκ των οποίων 240 παιδιά, και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 4.400 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Ντούμα μεγάλος αριθμός πτωμάτων έχει συσσωρευθεί στο νεκροτομείο καθώς είναι αδύνατο να ταφούν, αφού το νεκροταφείο έχει πληγεί από τους βομβαρδισμούς.

Η συριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαταλάβει την περιοχή αυτή από όπου οι αντάρτες εκτοξεύουν τακτικά ρουκέτες εναντίον της συριακής πρωτεύουσας. Χθες Κυριακή 4 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Δαμασκό.

Την ίδια ημέρα 23 άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική Γούτα, κυρίως στην περιοχή Χαράστρα όπου η πολεμική αεροπορία έριξε βόμβες και βαρέλια με εκρηκτικά το βράδυ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης