Συνεχίζεται η πτώση του Bitcoin

Πτώση άνω του 10% σημείωσε τη Δευτέρα το Bitcoin- το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα του κόσμου, πλησιάζοντας χαμηλά τριμήνου, καθώς εντείνονται οι προβληματισμοί σχετικά με παρεμβάσεις από ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο στις συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων.

Στο ανταλλακτήριο Bitstamp (Λουξεμβούργο) το Bitcoin βρισκόταν στα 7.289 δολάρια το μεσημέρι της Δευτέρας, πέφτοντας κάτω από του ήμισυ της αξίας που είχε φτάσει τον Δεκέμβριο.

Το ευρύτατα (πλέον) γνωστό κρυπτονόμισμα, το οποίο σημείωσε άνοδο άνω του 1.300% πέρυσι, έχει χάσει σχεδόν τη μισή του αξία μέσα στο 2018 μέχρι τώρα, καθώς όλο και περισσότερες κυβερνήσεις και τράπεζες υποδεικνύουν ότι προτίθενται να προβούν σε παρεμβάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του από το 2013.

Μεγάλες πτώσεις σημείωσαν και άλλα κρυπτονομίσματα τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com. Επίσης, το Lloyds Banking Group ανακοίνωσε την Κυριακή πως απαγορεύει σε πελάτες του να αγοράζουν bitcoins χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. Σε παρεμφερείς απαγορεύσεις/ μπλοκαρίσματα έχουν προβεί οι JPMorgan Chase&Co και Citigroup.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης